23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROGRAMIMIZ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI PROGRAMIMIZ

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yüz dördüncü yıldönümünü. Türk Milleti’nin egemenliğinin başlangıcı. Böyle önemli bir günü Mustafa Kemal Atatürk biz çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Dünya çocuklarıyla paylaştığımız bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.

Her yıl 23 Nisan günü tüm dünyanın özendiği bir bayramı kutluyoruz. Sevinmek, eğlenmek, gururlanmak bizim hakkımız. Bugünleri bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize gönülden teşekkürü borç biliriz.

Bugünün çocukları, yarının sahipleri sevgili arkadaşlar,

Teşekkür etmekle yetinemeyiz. Kendimizi ahlak, uygarlık ve bilim yolunda yürümeye adayacağız. Bugünün güçlü çocukları olan bizler yarının dünyasını inşa etmekteyiz. Mutlu, huzurlu bir gelecek biz her alanda kendimizi yetiştirdiğimiz zaman mümkün olacaktır.

Ey güzel ülkemin güzel çocukları!

Gülelim, oynayalım, sevinelim, eğlenelim. Bütün bunları yaparken bu mutlu günlere hangi şartlarda ulaştık, bu cennet vatan uğruna ne fedakârlıklar yapıldı, nelerden vazgeçildi, bunları unutmayalım. Cennet vatanımıza sahip çıkalım.

“Sahipsiz vatanın batması haktır, Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’e kulak verelim. “Benden başkaları da var, onlar yapsın!” demeyeceğimize, “Ben yoksam kimse yoktur!” diyerek çalışacağımıza, vatanımızın daha güzel daha huzurlu olması için elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza ant içeriz.

Bugün bizim, gelecek bizim. Bu vatan hepimizin. Daha güzel bir dünyada sevgi, dostluk, barış içinde yaşayabilmek ümidiyle bayramımızı kutlar, saygılar sunarız.

 

 

 

 

23 NİSAN GÜNÜ

Bayram yapar çocuklar,
23 Nisan günü
Büyük bir sevinç kaplar,
Bütün yurdun üstünü

Bin dokuz yüz yirmide
Duyuldu halkın sesi
Açıldı bu tarihte
Büyük Millet Meclisi

Bugün edildi ilan
Yeni bir Türk devleti
Bundan, 23 Nisan
Sevindirir milleti

 

BİZİM BAYRAMIMIZ

Bu gelen bizim bayram
Yükseldi bak ünümüz.
23 Nisan bizim
En şerefli günümüz!

Al bayrağı açalım,
Gel gidelim törene.
Bin teşekkür, bizlere
Bugünleri verene...

Bizim için harcanan
Boşa gitmez bu emek,
Çünkü her Türk çocuğu
23 Nisan demek...

23.04.2024 73

23-04-202423-04-202423-04-202423-04-202423-04-2024